Karpuz Kabuğunun 4 Faydası
Karpuz birçok önemli besinle dolu bir meyvedir. Karpuz kabuğu tüketmek akıllara gelmeyen bir durumdur. Peki karpuz kabuğunun faydaları nelerdir:

Karpuz birçok önemli besinle dolu bir meyvedir. Ancak pek çok kişi, suda tutulan lezzetli meyveleri güvende tutan yeşil kabuk olan kabuğu yemenin tamamen güvenli olduğunu fark etmeyebilir. Karpuz en uygun isimlendirilen meyvelerden biri olabilir. Yüzde 92'si su olan bir kavundur. Aynı zamanda sağlıklı miktarda A ve C vitaminleri, potasyum, magnezyum ve diğer önemli besinleri de içerir. Karpuzun en popüler kısmı pembe etidir ancak kuzeni salatalık gibi tamamı yenilebilir. Buna genellikle kompost kutusuna atılan yeşil artıklar da dahildir. İşte onu atmamayı düşünmeniz için birkaç neden:


  1. Antrenmanınıza Hız Kazandırabilir

Yataktaki performansınızı artırmanın yanı sıra sitrülin bir sonraki atletik performansınızı da artırabilir. Ancak buna dair kanıtların çoğu anekdotlardır.

Sitrulin kan damarlarının genişlemesini destekler. Bir çalışma, sitrülin takviyelerinin kaslara oksijen dağıtımını iyileştirdiğini ve potansiyel olarak egzersiz performansını iyileştirdiğini öne sürüyor. Bunu doğal yoldan elde etmek için güney eyaletlerinde eski moda bir lezzet olan karpuz kabuğu turşusunu deneyin.

  1. Libidoyu Arttırabilir

Bazı araştırmalar, hafif ila orta derecede ereksiyon bozukluğu olan erkeklere yardımcı olabileceğini göstermektedir. Libidoyu artırıcı güçleri kabukta yoğunlaşan amino asit sitrülin'den gelir. Bir çalışma, L-sitrulin takviyelerinin alınmasının, Viagra ile ilişkili potansiyel yan etkilerin çoğu olmadan ereksiyonları iyileştirebileceğini gösterdi.

Karpuz kabuğuna limon suyu sıkmayı ve üzerine biraz biber tozu serpmeyi deneyin. Her iki katkı maddesi de kalbiniz için iyidir.


  1. Tansiyonunuzu Düşürebilir

Doktorunuz size kan basıncınızı düşürmenizi söylediyse, karpuz yemeyi deneyin - kabuğu ve hepsi. Bazı araştırmalar karpuz özü takviyelerinin obez yetişkinlerin kan basıncını kontrol etmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ancak sitrülin takviyeleri muhtemelen daha etkilidir. Çoğu çalışma, sitrülin takviyelerinin hipertansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürdüğünü öne sürüyor.

Karpuz aynı zamanda potansiyel bir idrar söktürücüdür ve genellikle yüksek tansiyonu olan kişilere reçete edilir. Bir yaz gününde güzel bir ikram için bütün karpuz dilimlerini dondurmayı deneyin.

  1. Lif Açısından Zengindir

Karpuz kabuğunun bir diğer faydası da zengin bir lif kaynağı olmasıdır. Lif bakımından zengin bir diyetin aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok sağlık faydası vardır:

  1. Lif, düzenli bağırsak hareketlerinin korunmasına yardımcı olur ve kolon hastalıklarının gelişme riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
  2. Lif, kolesterol ve kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir.
  3. Lifli gıdalar sizi daha hızlı doyurur, sağlıklı bir kiloya ulaşmanıza ve bu kiloyu korumanıza yardımcı olur.

Şunlara da göz atın;

  1. Karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir?
  2. Karpuz nasıl kesilir?
  3. Karpuz nasıl saklanır?
  4. Karpuzun kötü olduğu nasıl anlaşılır?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri