Kan şekeri yüksekliği tedavisi profesyonel ellerde yapılmalı ve ek komplikasyonlara karşı sıkı takip gerektirmekte olduğundan asla hafife alınmamalıdır.
Öncelikle genetik yatkınlığın olması, kişinin beslenme ve uyku düzeninin bozuk olması, tükettiği gıdalarda kalori içeriğinin yüksek ve glisemik indeksi yüksek(basit karbonhidratlar; pirinç, ekmek, bisküviler, gofretler, şerbetli tatlılar vb.) gıdalara yer veriyor olması kişinin şekerini yükseltme nedenleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla öncelikli olarak kişinin hem beslenme açısından kalorileri dağıtması gerekir. Hem de daha düzenli uyuma-uyanma, egzersiz ekleme, varsa vitamin-mineral eksikliklerini replase etmesi gerekir.
İnsülin direnci veya diyabeti (şeker hastalığı) olan bireylerde özellikle akşam saatlerinde yüklü miktarda yememesi gerekir. Günlük ihtiyacı olan kalorinin %70 kadarını akşam yemeğine kadar tüketip, akşam yemeği de dahil daha hafif bir beslenme planlaması yapılmalıdır. Kan şekeri çok yükselmiş bireylerde en iyi uygulanacak yöntem anlık egzersizlerdir. Kişi enerji harcadıkça mevcut kan şekeri düşecek, kendini daha iyi hissedecektir.
Kan Şekeri Yükselmesini Önlemenin Yolları
Kan Şekeri Yükselmesine Ne İyi Gelir?
Bununla birlikte leylak çiçeği çayı, kuzu kulağı, şevketi bostan otu gibi çaylar işe yarayabilmektedir. Kenevir tohumu, karahindiba ve sarımsak da etkili olabilecek gıdalar arasında bulunmaktadır. Bu gıdalara ek olarak yeni yapılan çalışmalar zerdeçal ve zencefilin de etkili olabileceğini göstermektedir. Ayrıca tarçın yine baş tacı besinler arasında yer almaktadır.
Şunlara da göz atın;