Haşlanmış Yumurta Nasıl Saklanır?
Yumurtalar harika bir protein ve diğer besin kaynağıdır ve haşlanmış yumurtalar uygun bir atıştırmalık veya hafif bir yemek olabilir. Eğer fazla yumurta haşladıysanız ya da haşlanmış yumurta saklamak istiyorsanız nasıl saklanır merak ediyor olabilirsiniz. İşte, haşlanmış yumurta nasıl saklanır:

Haşlanmış yumurtalar hızlı, lezzetli ve besleyici ikramlardır. Yumurtalar harika bir protein ve diğer besin kaynağıdır ve haşlanmış yumurtalar uygun bir atıştırmalık veya hafif bir yemek olabilir. Yumurtaların taze ve yenilebilir olmasını sağlamak için doğru şekilde saklanması önemlidir. Soğutma, dondurma katı haşlanmış yumurtalarınızı lezzetli lezzetlerini korurken güvenli bir şekilde saklamanıza yardımcı olacak yöntemlerdir.


Haşlanmış Yumurta Nasıl Soğutulur?

  1. Yumurtaları kaynattıktan hemen sonra soğuk suya koyun. Soğuduktan sonra yumurtaları kağıt havluyla kurulayın ve hemen buzdolabına koyun. Bu, yumurtalarda bakteri ve diğer bulaşıcı hastalıkların büyümesini önlemeye yardımcı olacaktır.
  2. Tüm yumurtaları kaynattıktan sonra 2 saat içinde buzdolabında saklayın. Mümkünse yumurtaları soğuduktan hemen sonra buzdolabına koyun.
  3. Soyulmamış, haşlanmış yumurtaları buzdolabında saklayın. Yumurtaları kabuklarında tutmak, yumurtanın bozulmasını önlemeye yardımcı olacaktır; Kabukları hala yerinde olan haşlanmış yumurtaları yumurta kartonuna veya kapalı bir kaba koyun. Haşlanmış yumurtaları buzdolabının rafında saklayın.
  4. Soyulmuş haşlanmış yumurtaları bir kase soğuk suda soğutun. Soyulmuş, haşlanmış yumurtalar kuruyabilir. Bunları buzdolabındaki soğuk su dolu bir kaseye koymak, onların nemli kalmasına yardımcı olacak ve ayrıca sabit, soğuk bir sıcaklıkta kalmalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.
  5. Haşlanmış yumurtaları bir hafta içinde kullanın. Soyulmuş olsun ya da olmasın, haşlanmış yumurtalar maksimum 5-7 gün taze kalacaktır. Daha uzun süre saklanırsa çürümeye başlayabilir ve yenilmesi tehlikeli olabilir.


Haşlanmış Yumurta Nasıl Dondurulur?

  1. Sadece haşlanmış yumurtaların pişmiş sarılarını dondurun. Bunlar salatalar ve diğer yemekler için garnitür veya sos olarak kullanılabilir. Yumurta akları lastik gibi ve sertleşeceğinden, katı haşlanmış yumurtanın tamamının dondurulması önerilmez. Çözdürme işlemi aynı zamanda yumurtanın renginin bozulmasına da neden olabilir.
  2. Haşlanmış yumurta sarılarını kapalı bir kaba veya dondurucu poşete koyun. Kaynattıktan sonra yumurtaları soyun, sarılarını çıkarın ve paketleyin.
  3. Kaynatmadan önce sarılarını ayırmayı düşünün. Birçok kişi, kaynatmadan önce sarıları ve beyazları ayırmanın daha kolay olduğunu düşünüyor. Bu şekilde, sarılar daha sonra dondurulabilir ve beyazlar, çikolatalı mus gibi diğer yemeklerde kullanılabilir.
  4. En iyi kalite için dondurulmuş yumurta sarısını 3 ay içerisinde kullanın. Yumurta sarısının hoş olmayan bir kokusu varsa, muhtemelen bozulmuş olduğundan atın.

Şunlara da göz atın;

  1. Haşlanmış yumurta nasıl daha hızlı soyulur?
  2. Sert haşlanmış yumurta nasıl soyulur?
  3. Yumurtalı tarifler
  4. Son kullanma tarihi geçmiş yumurta yenir mi?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var