Fırında Yoğurt Nasıl Mayalanır: Fırında Yoğurt Mayalama Rehberi
Yoğurt fırında mayalanır mı? Fırında yoğurt mayalarken neye dikkat etmek gerekir, hangi malzemeler kullanılır? İşte, adım adım anlatımıyla fırında yoğurt mayalama teknikleri:

Ev yapımı yoğurt, pandemi günleriyle birlikte daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Hem sağlıklı, hem de ekonomik olan evde yoğurt mayalamak için yepyeni bir önerimiz var. Daha önce fırında yoğurt mayalamayı duymadıysanız, bu adımları bir kez denemenizi istiyoruz. Çünkü fırında mayalanan yoğurdu kat kat sarmalamanıza hiç gerek yok. Üstelik bu yoğurdun üstünde oluşan kaymağı da afiyetle yiyebilirsiniz.

Fırında Yoğurt Tarifinde Hangi Malzemeler Kullanılır?

  1. 4 litre süt
  2. 1 kepçe süt (4 litrenin içinden alınacak)
  3. 4 yemek kaşığı ev yoğurdu

Evdeki kişi sayısına göre malzeme miktarını artırıp azaltabilirsiniz. 1 litre süt için, 1 yemek kaşığı yoğurt mayası kullanmanız gerekir. Ayrıca tarifte kullanacağınız sütün günlük, taze ve çiğ olmasına özen gösterin. 


Fırında Yoğurt Nasıl Mayalanır?

  1. Öncelikle sütü geniş bir tencereye alın ve kaynatın.
  2. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Ortalama 40-45 derece sıcaklıklara ulaşmasını bekleyin.
  4. Eğer termometreniz yoksa, serçe parmağınızı süte batırın. Parmağınız 6-7 saniye sütün içinde yanmadan kalabiliyorsa, mayalanma sıcaklığı oluşmuş demektir.
  5. 4 yemek kaşığı yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine tenceredeki sütten bir kepçe süt ilave ederek karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak yedirin. Homojen bir şekilde dağılmasına dikkat edin.
  7. Tenceredeki karışımı ısıya dayanıklı kavanozlara veya borcama koyun.
  8. Fırını 50 dereceye ayarlayın ve 5 dakika bekleyin. Ardından fırını kapatın ve mayalı sütü ağzı açık kalacak şekilde yerleştirin. 
  9. Karışımı fırında 5-6 saat kadar tutun. Ardından fırından çıkartın ve kapağını kapatarak buzdolabında saklayın.

Fırında Yoğurt Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  1. Malzemelerde tarif ölçüsüne sadık kalın. Malzemeleri farklı miktarda kullanmayın.
  2. Süt mayalama sıcaklığına ulaşmadan mayalama işlemine geçmeye çalışmayın.
  3. Fırın kaplarının kapaklı olmasına dikkat edin.
  4. Fırın iyi performans göstermiyorsa, içini ısıtmak için sıcaklığı yükseltebilirsiniz.
  5. Sütü fırına koyarken kumaşla sarmayın, kapaklarını kapatmayın.
  6. Mayalanmış yoğurdu buzdolabına kaldırdıktan sonra en az 6 saat beklemeniz gerekir. Böylece kıvamı daha güzel olacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Yoğurt mayalarken yapılan hatalar
  2. Yoğurtlu salata tarifleri
  3. Neden yoğurt suyunu dökmemeliyiz?
  4. Yoğurtlu meze tarifleri
  5. Bozuk yoğurt nasıl anlaşılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı