Evde Küp Şeker Nasıl Yapılır?
Küp şekeri evde yapmak son derece basittir; ihtiyacınız olan tek şey şeker ve sudur. Sizlere detaylı şekilde evde küp şeker nasıl yapılır anlattık. İşte, evde küp şeker nasıl yapılır:

Küp şekeri evde yapmak son derece basittir; ihtiyacınız olan tek şey şeker ve sudur. Bir çay partisine veya başka bir toplantıya eğlenceli bir hava katmak için standart küplere ek olarak renk ve lezzet de ekleyebilirsiniz. İki farklı yöntem kullanarak küp şeker yapmayı öğrenin: fırında bir tava veya gece boyunca dışarıda bıraktığınız bir buz tepsisi kullanarak.

Fırında Küp Şeker Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye bir su bardağı şekeri dökün. Pudra şekeri dışında her türlü şekeri kullanabilirsiniz. Ham şekeri, esmer şekeri veya sade toz şekeri seçin.
  2. Şeker kasesine üç çay kaşığı su ekleyin. Şekerin üzerine eşit şekilde dökün ve birkaç saniye bekletin.
  3. Su ve şekeri çatalla karıştırın. Şeker topaklarını çıkarmaya ve pürüzsüz bir karışım yapmaya çalışın. Eğer şeker topakları kalırsa, bunları gidermek için karıştırmaya devam edin. Şeker hafifçe bastırıldığında şeklini koruduğunda hazırdır.
  4. Bir fırın tepsisini parşömen kağıdıyla hizalayın. Ekmek tavası, somun tavası veya fırına uygun herhangi bir tür cam veya metal tava kullanabilirsiniz.
  5. Şekeri yağlı kağıda dökün. Şekeri tavanın tabanına bir spatula ya da sert ve düz başka bir aletle çok sıkı bir şekilde yerleştirin. Yükseklik, ticari küp şekere benzer, yaklaşık 1,27 cm olmalıdır.
  6. Şekeri puanlayın. Bir bıçak kullanarak şeker tabakasını istediğiniz büyüklükte küpler halinde kesin. Düzgün, eşit kareler kesmeye çalışın. Bu adımı unutmayın; bunu yaparsanız küp şeker yerine şeker bloğu elde edersiniz.
  7. Tavayı önceden 120°C’ye ısıtılmış fırına koyun. 1 saatlik bir zamanlayıcı ayarlayın.
  8. Şeker kabını ocaktan alın. 1 saat sonra tavayı çıkarın ve küp şekerlerin en az 10 dakika soğumasını bekleyin.
  9. Küpleri parçalayın. Küp şekeri tavadan çıkarın ve elinizle veya bıçak gibi pürüzsüz bir şeyle parçalayın. Düzgün kesilirse oldukça kolay kırılırlar.
  10. Küpleri saklayın. Küp şekeri ileride kullanmak üzere hava geçirmez bir kaba koyun. Veya hemen şimdi kahvenizin veya çayınızın içine atın ve tadını çıkarın.


Buz Küplerinde Küp Şeker Nasıl Yapılır?

  1. Silikon buz küpü tepsileri alın. Silikon tepsiler en iyisidir çünkü küp şekerleri çok daha kolay ve onlara zarar verme olasılığı daha düşük olacak şekilde çıkarabileceksiniz.
  2. Şekeri karıştırma kabına dökün. Bir bardağın değerinin 1/2'sinden fazlasını kazanabilirsiniz ancak bu, yeni başlayanlar için iyi bir miktardır.
  3. Şekerin içine bir çay kaşığı su ekleyip karıştırın. Şeker ve su karışımını karıştırıncaya kadar her seferinde bir çay kaşığı su eklemeye devam edin. Çok yapışkan veya ıslak yapmayın, yoksa şeker çözülür.
  4. Şeker hamurunu buz tepsisinin her kalıbına kaşıkla dökün. Kalıpları ancak yarısına kadar doldurun.
  5. Şekeri paketle. Düz bir yüzey oluşturmak ve şekeri birbirine yapışacak şekilde paketlemek için kaşığın arkasıyla kalıplara bastırın.
  6. Şekeri kurutun. Suyun buharlaşması için tepsiyi kuru bir yere koyun. Mutfağınız nemliyse küpler pişmeyebilir.
  7. Şeker şekillerini çıkarın. Buz küpü tepsisinin tabanından dikkatlice iterek ve avucunuzun içine hafifçe vurarak her bir şeker parçasını çıkarın. Hava geçirmez bir kapta saklayın veya hemen kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Son kullanma tarihi geçmiş şeker yenir mi?
  2. Esmer şeker yerine ne kullanılabilir?
  3. Şeker oranı yüksek besinler
  4. Şeker çeştileri ve özellikleri nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri