Limon ve dereotu ile ferah bir tat kazanan bakla yemeği tarifi, sofralarına renk katmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Hafifliğiyle hem ana öğünlerde hem de meze olarak tercih edilebilen bakla nasıl yapılır? Eğer sağlıklı ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu kolay zeytinyağlı bakla tarifini mutlaka denemelisiniz.
Baklaların uç kısımlarını kesip ayıklayın. Kararmaması için limonlu suyun içinde bekletin. Bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşince ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. 1 tatlı kaşığı unu ekleyip birkaç dakika kavurun.
Ayıklanmış baklaları tencereye koyun ve karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Yemeğiniz ılındığında üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: