Lahmacun yaparken, yüksek ısıda pişirmek ve fırını önceden iyice ısıtmak, lahmacunun taş fırında yapılmış gibi olmasını sağlar. Piştikten sonra üzerine maydanoz ve limon ekleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İşte iyi bir sonuç almak için dikkat edilmesi gereken püf noktaları!
Beyaz un ve biraz tam buğday unu karıştırarak daha lezzetli bir hamur elde edebilirsiniz. Hamuru en az 30-45 dakika dinlendirerek daha elastik ve kolay açılabilir hale getirebilirsiniz. Hamuru çok kalın yapmayın, ince ve esnek olmalı ki iç harcıyla tam bütünleşsin.
Orta yağlı kıyma (dana-kuzu karışık olursa daha iyi) kullanırsanız lezzeti artar. Soğan, sarımsak, biber ve domatesi çok ince doğrayın veya rondodan geçirin ki harç homojen olsun. Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber ve tuzu dengeli ekleyin. Domates ve biber salçasını biraz suyla açarak harca karıştırın, böylece iç malzeme daha akışkan olur ve hamura iyi yayılır.
250°C gibi yüksek sıcaklıkta pişirin ki lahmacun çıtır olsun. Fırın tepsisini önceden ısıtıp lahmacunu sıcak tepsiye koyarsanız altı daha güzel pişer. Döküm veya yapışmaz tavada kapağını kapatarak ocakta da yapabilirsiniz, altı güzel kızarınca ters çevirip içini çektirebilirsiniz. Piştikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve limon sıkarak sıcak sıcak servis ediniz.
Şunlara da göz atın: