Diyabet Hastaları İçin İçecek Önerileri
Diyabet hastaları ne içmeli? Diyabet hastalarının içebileceği besinler nelerdir? İşte, diyabet hastalarının beslenme programına ekleyebileceği 9 içecek tarifi:

Diyabet hastası olmak, yediğiniz ve içtiğiniz her şeye dikkat etmeniz anlamına gelir. Aldığınız karbonhidratları ve bunların kan şekerini nasıl etkileyeceğini bilmek çok önemlidir. Amerikan Diyabet Derneği, diyabet hastaları için sıfır kalorili veya düşük kalorili içecekler önerir. Bunun nedeni, kan şekerinin aniden yükselmesini önlemektir. Susuzluğunuzu gidermek için, sıfır kalorili içecekler en iyi seçenektir. Hem evde, hem de dışarıdayken içebileceğiniz içecekleri sizler için yazımızda derledik. İşte, diyabet hastaları için içecek önerileri:

  1. Su


Su, diyabet hastaları için en iyi içecektir. Çünkü kan şekerini yükseltmez. Yeterince su içmek, vücudun idrar yoluyla fazla glikozu atmasına yardımcı olur. Yetişkin erkeklerin günde 13, kadınların ise ortalama 9 bardak su içmesi önerilmektedir. Sade su size çekici gelmiyorsa, suyun içine limon, portakal dilimi, nane, fesleğen veya donmuş ahududu ekleyebilirsiniz.

  1. Maden Suyu


Maden suyu, soda gibi içecekler, şekersiz olduğu için harika bir alternatiftir. Maden suyu de, normal su gibi kalori, şeker ve karbonhidrat içermez. Karbonatlı su, kan şekeri seviyelerini desteklemenin en iyi yoludur. 

  1. Bitki Çayı


Papatya çayı, ebegümeci, zencefil, nane çayı gibi bitki çayları, diyabet hastalarının beslenmesine ekleyebileceği içeceklerdir. Bitki çayları sadece karbonhidrat, şeker ve kalori içermez. Aynı zamanda flavonoidler, karotenoidler dahil olmak üzere antioksidanlar bakımından da zengindir.

  1. Şekersiz Kahve


Bir araştırmaya göre, kahve içmek şeker metabolizmasını geliştirerek diyabet geliştirme riskini düşürebilir. Ancak kahvenin şekersiz bir şekilde içilmesi önemlidir. Kahveye süt ve krema eklemek, kalori sayısını artırır. 

  1. Sebze Suyu


Meyve sularının çoğu şekerli olsa da, domates suyu ve sebze suyu seçeneklerini deneyebilirsiniz. 

  1. Az Yağlı Süt


Süt, önemli vitamin ve mineraller içerir. Ancak karbonhidrat değeri yüksektir. Bu yüzden kullanacağınız sütün şekersiz, az yağlı veya yağsız versiyonlarını seçmeniz gerekir. Eğer sindirim sorunu yaşıyorsanız, laktozsuz sütleri değerlendirebilirsiniz.

  1. Süt Alternatifleri


Badem sütü, yulaf sütü, soya sütü gibi bitkisel sütlerin karbonhidrat oranı düşüktür. Aynı zamanda kalsiyum ve D vitamini ile takviye edilirler. Doğru ürünü seçmek için, ambalajını kontrol etmeyi unutmayın.

  1. Yeşil Smoothie


Yeşil smoothieler, diyetinize ekstra lif ve besin sıkıştırmanızı sağlar. Ispanak, kereviz, lahana gibi yeşil sebzeler kullanarak yaptığınız smoothie'leri, az miktarda meyve ile eşleştirebilirsiniz. Ancak meyvelerin karbonhidrat içerdiğini unutmayın.

  1. Şekersiz Limonata


Serinletici bir içecek olan limonatayı, birkaç basit malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Başlarken köpüklü su ve taze sıkılmış limon suyunu birleştirin. Ardından buz ve stevia gibi şekersiz tatlandırıcı ekleyin ve karıştırın.


Diyabet hastalarının içebileceği en kötü içecekler ise; Normal soda, enerji içecekleri, gazlı içecekler ve meyve sularıdır. Ayrıca diyet soda ve alkollü içeceklere de dikkat edilmelidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Stres diyabeti nasıl etkiler?
  2. Diyabet hastaları tatlı yiyebilir mi?
  3. Diyabetik tarifler
  4. Muzlu içecekler
  5. Çilekli içecekler

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi