Dilimlenmiş Ekmeği Taze Tutmak İçin Saklamanın En İyi Yolu
Ne kadar sıklıkla dilimlenmiş bir somun ekmek aldınız ve daha bitiremeden küflendiğini fark ettiniz? Sizlere dilimlenmiş ekmeği en iyi taze tutma yöntemini anlattık. İşte, dilimlenmiş ekmeği taze tutmak için saklamanın en iyi yolu:

Ne kadar sıklıkla dilimlenmiş bir somun ekmek aldınız ve daha bitiremeden küflendiğini fark ettiniz? Şans eseri, ekmeğinizin çabuk bozulmasını önlemenin bir çözümü var ve bu sadece daha hızlı yemek değil. Buzdolabının ekmeğinizi daha uzun süre taze tutacağını düşünmek anlaşılır olsa da (meyve ve sebzeler için işe yarıyor, değil mi?), ekmeğin küflenmesini önlemenin gerçek kahramanı dondurucudur.

Dilimlenmiş ekmeğinizi üç ila dört gün içinde yemeyi planlıyorsanız, devam edin ve geldiği orijinal plastikle tezgahın üzerinde, bir ekmek kutusunda veya bir kilerde bırakın. yer veya küf, ekmeğinize anında yerleşecektir. Küf 20 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda büyüdüğü için, onu asla buzdolabınızın üstünde veya sobanın yanında saklamamalısınız. Ancak, somunu bitirmeniz birkaç günden uzun sürecekse, ekmeğinizi taze tutmak için dondurucuda saklamak daha iyi bir seçenektir.


Buzdolabı Değil, Dondurucu Ekmeğinizi Lezzetli Ve Taze Tutar

Buzdolabının daha düşük sıcaklıkları küf oluşumunu önleyebilirken, ekmeğinizi soğutmanız önerilmez. Clemson University Extension Service'de gıda sistemleri ve güvenlik programı ekip direktörü Kimberly Baker, buzdolabının daha düşük sıcaklıklarının ekmeğinizdeki nişasta moleküllerinin kristalleşmiş hallerine dönmesine neden olduğunu ve sonuç olarak nemin kaçmasına ve dönüşmesine izin verdiğini söylüyor. "Nem kaybı, ekmeğin kurumasına, sertleşmesine ve ekmeğe bayat bir tat vermesine neden olur" diyor.


Bununla birlikte, donma sıcaklıkları yeniden kristalleşme için daha az elverişlidir, bu nedenle donmuş ekmek, soğutulmuş ekmeğe göre dokusunu ve kalitesini daha fazla koruyacaktır. Baker'a göre, donmuş ekmek asla bozulmaz, ancak tadı en iyi altı ay içinde yenilirse alınır. Ekmeğin tamamını orijinal ambalajında dondurucuya koyabilirsiniz. Tek tek dilimleri almayı kolaylaştırmak istiyorsanız (dondurulduktan sonra birbirine yapışacakları için), somunu dondurmadan önce her dilimin arasına yağlı kağıt koyun. Ekmeğinizin tamamını veya birkaç dilimini çözmek için, bir gece buzdolabında bırakın veya birkaç saat tezgahta çözülmesine izin verin. Daha hızlı bir yöntem için, birkaç dilim ekmeği 15 ila 25 saniye mikrodalgada pişirebilirsiniz. Hatta donmuş ekmek dilimlerini önceden eritmeden doğrudan ekmek kızartma makinesine koyabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekşi mayalı ekmek probiyotik içerir mi?
  2. Ekmek bıçağı nasıl olmalıdır?
  3. Ekmek unu nasıl yapılır?
  4. Diyette ekmek yenir mi?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var