Brie Peyniri Nasıl Yenir?
Brie peyniri kabuğu yenir mi? Brie peyniri nasıl pişirilir ve nasıl servis edilir? Brie peyniri hangi ülkeye aittir? İşte, brie peyniri yeme, pişirme ve servis etme yöntemleri:

Fransa mutfağından dünyaya yayılan brie peyniri, tat ve görünüm bakımından dünyanın en popüler peynirlerinden biridir. 'Peynirlerin kraliçesi' olarak bilinen brie peyniri, yasalarla koruma altına alınmıştır. Tekerlekler şeklinde üretilen bu peynirin üzerinde tazeyken gri ince bir tabaka vardır. Peynir olgunlaştıkça tabakanın rengi kahverengiye döner. Kıvamına ulaştığında tüketilmesi gereken brie peyniri, fazla olgunlaşırsa yüksek miktarda amonyak içerir. Brie peynirinin, düz brie, çifte brie, üçlü brie ve otlu brie gibi farklı çeşitleri mevcuttur. 

Brie Peyniri Nerede Satılır?

Ülkemizde çok tüketilmediği için, brie peynirini bulmak biraz zordur. Büyük şehirlerde, lük şarküterilerde, alışveriş merkezlerinde ve gurme marketlerde brie peynirini bulabilirsiniz. Ayrıca ithal satış yapan güvenilir online alışveriş sitelerinden de temin edebilirsiniz.

Brie Peyniri Nasıl Yapılır?

Brie peyniri yapımında kullanılacak süt, kaymağından arındırılmalı ve hassas yöntemlerle işlenmelidir. Süt kaymaktan arındırıldıktan sonra, üzerine peynir mayası eklenir ve kaynatılır. Elde edilen karışım delikli kepçe yardımıyla peynir kalıbına aktarılır. Bu kalıpta yaklaşık 18 saat süzülür ve suyundan arındırılır. Ardından brie peyniri tuzlanır ve aşılanarak bakteri eklenir. Daha sonra 4-5 hafta kadar olgunlaştırılır.



Brie Peynirinin Özellikleri Nelerdir?

  1. Brie peynirinin dışındaki ince tabaka, olgunlaşma sürecini gösterir.
  2. Peynirin içi, sarıya yakın bir renkte olmalıdır.
  3. Olgunlaşma süresi arttıkça, içindeki amonyak değeri de artar.
  4. Diğer olgunlaştırılan peynirlere göre, daha kremsi ve yumuşak bir kıvama sahiptir.
  5. Brie peyniri, diğer küflü peynir çeşitlerinde olduğu gibi hafif ve eşsiz bir tada sahiptir.

Brie Peyniri Nasıl Yenir?

  1. Brie peyniri en çok sos yapımında kullanılır. Sıcak yiyeceklerin üzerine eklenebilir.
  2. Brie peyniri ince ince dilimlenir. Kızarmış tavuğun üzerine dilimlenen peynir eklenir ve eriyerek yemeğe nefis bir aroma katar.
  3. Bri peyniri fırında veya tavada önlü arkalı bir şekilde pişirilerek de tüketilir. İsteğe göre pişirmeden tüketmek de mümkündür.
  4. Sandviçlerin içerisine eklenebilir.
  5. Yaban mersini, böğürtlen ve ananas marmeladı yanında aroma katmak için kullanılır.
  6. Tatlıların yapımında kullanılabilir.
  7. Peynir tabağının içinde sunulur. Özellikle alkollü içeceklerin yanında tüketilmesiyle bilinir.
  8. Brie peynirinin içini yumuşatmak için, 175 dereceli fırında 5 dakika veya mikrodalga fırında 1 dakika ısıtabilirsiniz.
  9. Brie peyniri tatlı meyvelerin yanında da servis edilebilir.
  10. Brie peynirinin hafif tadından yararlanmak için, buzdolabından çıkartıp 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

Brie Peynirinin Kabuğu Yenir Mi?

Brie peynirinin kabuğu acı ve gevrektir. İsteğe göre peynirle birlikte kabuğu da tüketilebilir. Ancak brie peyniri bozuldukça, kabuğunun tadı kötüleşmeye başlar. Eğer kabuğunu yemek istemiyorsanız, peyniri üçgen biçiminde dilimlere ayırın ve yan yatırarak kabuk kısmını kesin.


Şunlara da göz atın;

  1. En sağlıklı peynir çeşitleri
  2. Makarnada hangi peynirler kullanılır?
  3. Papaya çekirdeği nasıl yenir?
  4. Guava nasıl yenir?
  5. Kinoa nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif