Ana vatanı Meksika olan bal kabağı, yüksek lifli bir meyvedir. Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde Cadılar Bayramı'nın sembolü haline gelmiştir. Çorba, salata, tatlı ve hamur işi tariflerde kullanılır. Ülkemizde en çok Afyon ve Sakarya'da yetiştirilir. Çekirdekleri kuru yemiş olarak tüketilen bu meyve, kabakgiller familyasındandır. Ülkemizde yaygın olarak kış aylarında ve yılbaşında kabak tatlısı olarak tüketilir.
'Balkabağı nasıl saklanır?' yazımıza da göz atabilirsiniz.
Kabak çekirdeğini hazır almak yerine kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Balkabağının çekirdeklerini ayırdıktan sonra suda durulayın ve bir kap içerisine alın. Kuruduktan sonra kabuklarını soyun. Dilerseniz, kavurduktan sonra da tüketebilirsiniz. Kabak çekirdeğini sade bir şekilde tüketebilir ya da salata ve tatlıların içinde kullanabilirsiniz.
Kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmanızı sağlayacak bal kabağı çorbasını yaklaşık 40 hazırlayabilirsiniz.
Bildiğiniz tüm tarifleri unutun. Bal kabağı püresi ile hazırlanan baklava yeni favoriniz olacak! Osmanlı'da günümüze kadar ulaşan muhallebi tatlısını hiç böyle denediniz mi? Klasik tariflerden sıkılanlar için nefis bisküvili muhallebili kabak tatlısına göz atın. Yumuşaklığı ile her zevke hitap eden kireçte kabak tatlısı ile sofralarınızı güzelleştirebilirsiniz. Bal kabağı ve zencefili hiç birlikte denediniz mi? Zencefilli balkabaklı kek çat kapı gelen misafirler için kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif. Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen kabak tatlısını, 40 dakika da hazırlayabilirsiniz. Şık bir sunum için, dondurma eklemeyi unutmayın. Makarnanın farklı çeşidi olan ravioliyi bal kabağı ile lezzetlendirmeye ne dersiniz? Farklı tatlar denemek istiyorsanız, balkabaklı ravioli tarifini notlarınız arasına ekleyin. Kuzu eti ile hazırlanan etli balkabağı yemeği tam bir protein kaynağı. Üstelik hazırlaması da çok kolay. Yemek yapmayı keyifli bir hale getirecek balkabağı kızartmasını diyet listenize eklemeyi unutmayın. Sofraları güzelleştiren balkabağı helvasını, kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz. Şunlara da göz atın;