The Ramen Boy isimli restoran, 22 Mayıs'ta sınırlı sayıda üretilen erişte kasesini piyasaya sürdü. Restoranın 37 yaşındaki sahibi Hu, "Görünüşü nedeniyle çok çekici, çok sevimli görünüyor. Pişirme yöntemine gelince, en basit yol olan buharı kullanıyoruz" diyor.
Restoran, izopodu 10 dakika buharda pişirdikten sonra kalın tavuk ve balık suyuyla dolu bir kase ramen'in tepesine ekliyor.
Her kasenin fiyatı yaklaşık 48 dolar. Bir müşteri, tadının yengeç ve ıstakoz karışımı olduğunu söylüyor.
Yengeç ve karideslerin uzak bir kuzeni olan dev izopodların, kabuklular grubundaki binlerce tür arasındaki en büyüklerden olduğu belirtiliyor. Tayvan'daki Animal Planet Facebook sayfasında ise genellikle okyanusun derinliklerinde bulundukları; yüzde 80'inin 730 metreye kadar derinliklerde yaşadıkları belirtiliyor.
Tayvanlı bir uzman, türün Güney Çin Denizi'ndeki Dongsha adalarının yakınında keşfedilen 'Bathynomus jamesi' olduğunu belirledi. 300-500 metre arasında yakalandıkları sanılıyor.
Ramen başladığından beri, bazı akademisyenler, dip trol balıkçılığı taktiklerinin potansiyel ekolojik etkileri ve olası sağlık riskleri konusundaki endişelerini dile getiriyor. Bilim insanları çok bilinmeyen türlerin toksinler veya cıva gibi ağır metaller içerebileceğini söylüyor ve sağlık riskine dikkat çekiyor. Tainan Ulusal Üniversitesi'nde derin deniz omurgasızları konusunda çalışan bilim insanı Huang Ming-chih, Bathynomus Jamesi türünün geçen yıl Tayvan'da resmi olarak tanındığını ve bu konuda fazla veri bulunmadığını söyledi.