Haşhaşlı Pide

Haşhaşlı Pide
25 Ağustos 2022

Afyonkarahisar'a özgü bu lezzet çıtır dokusu, lezzetli kokusu ile kahvaltılarda tercih edilen bir lezzet. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Samsun'a özgü terme pidesi ve Bursa mutfağından tahinli pide tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaşlı Pide için

Malzemeler

  • 1 adet ekmek hamuru
  • 80 gr haşhaş ezmesi 
  • 70 gr un 
  • 90 gr tereyağı, eritilmiş
  • 40 gr sıvıyağ
Haşhaşlı Pide

Nasıl Yapılır

  1. Ekmeklik hamurdan bezeler oluşturulur. 
  2. Hamurdan bir beze alınır ve yaklaşık 1 cm kalınlığında el ile açılır. Ortasına haşhaş ezmesi ve yağ sürülür.
  3. Üzerine yine hamur koyulur. Bu işlem 4 kere devam eder. 
  4. En son kat koyulduğunda üzerine tekrar harç koyulur, iç kısmına geçsin diye üzerinde çatalla delikler açılır. 
  5. El ile iki ucundan tutulan hamur çekilerek dikdörtgen şekli verilir. 
  6. 220 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo