Göce Köftesi

Göce Köftesi
10 Nisan 2023

Afyonkarahisar'a özgü göce köftesi yapım aşamaları ve malzeme olarak fellah köftesine benzese de, farklılıkları oldukça fazladır. Göce köftesinde, yöreye özgü göce buğdayı kullanılır. Hazırlanan yemek, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Eğer malzemeleriniz hazırsa, göce köftesi tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Afyon bölgesinden alternatif lezzet arıyorsanız paçık yemeği tarifine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Göce Köftesi için

Malzemeler

Köfte için:

  • 1 su bardağı göce
  • 2/3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2  yemek kaşığı un
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Sıcak su 

Sos için:

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 adet domates rendesi
Göce Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. İnce bulgur ve göce sıcak su, tuz, nane ile ıslatarak bekletilir.
  2. Yarım saat ardından un, yumurta ve rendelenmiş soğan eklenerek yoğurulur. 
  3. Ellerinizi temizledikten sonra bilye büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır ve parmak ile ortasına bastırılır. 
  4. Bir tencerede su kaynatılır, köfteler suda haşlanır. Haşlanan köfteler süzülerek kenara alınır. 
  5. Sos için yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. 
  6. Tereyağı tavada eritilir ezilmiş domates ve pul biber ile pişirilir.
  7. Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo