Antep Dolması

Antep Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Dolması için

Malzemeler

  • 12 kurutulmuş patlıcan
  • 12 kurutulmuş biber
  • 500 gr pirinç
  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates
  • salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 300 gr zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Antep Dolması

Nasıl Yapılır

Kuru patlıcan ve biberleri suda haşlayın. Soğanları küp doğrayın, sarımsakları ince kıyın. Zeytin yağını tencereye aktarın. Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak ve salçalarla birlikte kavurun. Limon tuzu ve tuz ile tatlandırın.

Haşlanmış kurulukların içini bu harçla doldurun. Tencereye dizip 50-55 dakika pişirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo