Kalamar Kızartma

Kalamar Kızartma
22 Ekim 2024

Aydan Üstkanat’tan taze kalamarları marine edip un ile kızartarak hazırlanan bir lezzet. Girit’te kalamar dolma daha çok sevilir. Dolma için kalamarı dilimlemeden süt, limon suyu ve karbonata yatırın. Yine dondurun ve sudan geçirerek çözülmesini sağlayın ve içini ister haşlanmış pirinçli isterseniz peynirli bir harç ile doldurun. Zeytinyağında veya kömürde pişirip dilimleyerek servis edin.

Deniz ürünleri sevenler için kalamar dolması ve tavuk kalamar tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kalamar Kızartma için

Malzemeler

  • Taze kalamar
  • Un 

Hazırlık için

  • Süt
  • Limon suyu
  • Karbonat
Kalamar Kızartma

Nasıl Yapılır

  1. Kalamarın içini temizleyin soğuk suda yıkayıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  2. Süt, limon suyu ve karbonatı bir kaba alarak kalamar dilimlerini içine yatırın. Sudan geçirip kurulayın ve dondurucuya atın.
  3. Dilediğiniz zaman çıkarıp soğuk suya tutun (anında çözülür), kurulayın ve unlayıp derin yağda pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo