En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13991 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1240 Tarif
Diyet
4401 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2318 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4998 Tarif
Salata ve Meze
1239 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8634 Tarif
Yöresel
1971 Tarif
Popüler Tarifler
Elmalı Turta
Fırında Karnabahar Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Harbiye kebabı
Sufle omlet
Babaanne kurabiyesi
Kar yağdı tatlısı
Patatesli içli köfte
Portokalopita
Defne Yaprağı Yenir Mi?
23 Aralık 2024 Masterchef: 2. Ceketi Kim Kazandı?
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Halil İbrahim Sofrası Kebabı için
Malzemeler
4-5 mantar
1 havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr kıyma
1 dilim ekmek içi
1 soğan
6 milföy hamuru
2 soyulmuş sosis
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Püre için:
3 patates
1 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Halil İbrahim Sofrası Kebabı
Nasıl Yapılır
Mantar ve havuçları haşlayıp incecik kıyın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Soğanı kıyın. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparın.
Ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayın.
Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Margarin, süt ve tuz ilave edip 5 dakika pişirin.
Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız köfteleri çapraz şekilde dizin. Ortasına patates püresi ekleyin.
Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyip hamurun köşelerine birer tane yerleştirin. 4 milföy hamurunu da bu şekilde hazırlayın.
Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesin. Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizin ve yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yöresel Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Kebap Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Ege Yemekleri
35 Dakika
Tire Köfte
Ege Yemekleri
55 Dakika
Bükme
Ege Yemekleri
55 Dakika
Ege Usulü Enginar Yemeği
Ege Yemekleri
60 Dakika
Enginarlı Balık
Ege Yemekleri
60 Dakika
Heraklion Tarzı Kallistsounia
Ege Yemekleri
110 Dakika
Kabak Çiçeği Dolması (Dolmathes)
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.