Etli Ekmek Dolması

Etli Ekmek Dolması
15 Mart 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Ekmek Dolması için

Malzemeler

  • 1 bayat çavdar ekmeği
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 kahve fincanı sıcak su
  • 6 taze soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz veya dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Etli Ekmek Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Ekmeğin bir ucunu keserek kapak şeklinde açın. Kaşık yardımıyla içini çıkarıp bir kaba ufalayın.
  2. Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Dereotu veya maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Kuşbaşı eti tencereye alın. 1 fincan su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin.
  4. 1 fincan su daha ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Gerekirse 1 fincandan fazla olmamak kaydıyla su ekleyip pişirmeye devam edin. Et suyunu çekince tencereyi ocaktan indirin.
  5. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanları ekleyip hafif sarartın. Ekmek içi, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  6. Kuşbaşı et, dereotu veya maydanozu ilave edip karıştırın ve tavayı ocaktan alın.
  7. İç malzemeyi bir kaşıkla hiç boşluk bırakmayacak şekilde ekmeğin içine doldurun. Çıkardığınız kapağı ağzına kapatın.
  8. Büyük bir tencereye ısıya dayanıklı bir kâseyi ters yerleştirin. Ekmeği kâsenin üzerine oturtun. Kâsenin seviyesini geçmeyecek kadar su ekleyin.
  9. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği tencereden alıp dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Konya usulü etli ekmek tarifine göz atarak sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo