Şeftali Tatlısı

Şeftali Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftali Tatlısı için

Malzemeler

  • 6 şeftali
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tozşeker
Şeftali Tatlısı

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. 

  1. Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin. Teflon tavaya alıp üzerine pudraşeker serpin.
  2. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve ılınınca  şeftali dilimlerini fırın kabına dizin.
  3. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Süt, nişasta, 3 yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Muhallebiyi şeftalilerin üzerine gezdirerek dökün. Yumurta aklarını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Ilınınca buzdolabına alıp 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yaklaşık 45 dakika da hazırlayabileceğiniz kolay şeftali tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo