Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı
18 Nisan 2024

Portakal, kuş üzümü, badem ve bitter çikolata ile hazırlanan bu tatlıyı, mutlaka deneyin.

Şerbetli irmik tatlısına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 portakal
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı badem
  • 2 yumurta
  • 100 gr bitter çikolata
Çikolata Soslu Ve Portakal Kabuklu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Portakalları rendeleyin. Orta boy bir tencerede süt, şeker, irmik ve portakal kabuklarını karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. 
  2. Soğuduktan sonra içine yumurtaları, dövülmüş bademleri ve kuş üzümünü ilave edip mikserle çırpın. Dilediğiniz şekilli bir kalıbı suyla ıslatın. 
  3. Muhallebiyi kalıba aktarıp buzdolabında soğutun. Bitter çikolatayı iri parçalar şeklinde kırıp bir cam kasenin içine alın. 
  4. Cam kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin. Çikolatayı karıştırıp eritin. 
  5. Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi ters çevirerek düz bir tabağa yerleştirin. Erimiş çikolatayı tatlının üzerine gezdirerek dökün. Kalan portakal kabuklarını üzerine serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo