Üç Kayısılı Pavlova

Üç Kayısılı Pavlova
09 Eylül 2020

Sevgili Elif Tapan'dan üç kayısılı pavlova tatlısı ile karşınızdayız. Beze bazlı bir tatlı olan pavlova, ismini Rus balerin  Anna Pavlova'dan almıştır. Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağına özgü bir tatlı olan pavlova, genellikle çilek, ahududu, kayısı, kivi gibi farklı meyvelerle hazırlanır. Pavlova, oldukça hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Peki, kayısılı pavlova nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, evde üç kayısılı pavlova yapımı için tarife geçebiliriz.

Orijinal nefis pavlova ve kivili pavlova tarifine de göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üç Kayısılı Pavlova için

Malzemeler

Beze için

  • 4 adet yumurta beyazı 
  • 600 g şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı 
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Krem şanti için

  • 250 g krema (Çok soğuk olmalı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket veya 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 kaşık soda (Çok soğuk olmalı)

İç dolgu ve süsleme için

  • 8-10 adet taze kayısı (İnce doğranmış)
  • 6-8 adet kuru sarı kayısı (İnce doğranmış)
  • 6-8 adet gün kurusu kayısı (İnce doğranmış)
  • 1 avuç ufak siyah üzüm
  • 10-12 adet soyulmuş çiğ badem 
  • Kayısı iç çekirdekleri 
  • Taze nane 
Üç Kayısılı Pavlova

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta beyazlarını çırpmak için derin bir kaba alın. Çırpma işlemine devam ederken her seferde 200 g olmak üzere şekeri 3 kerede yumurta beyazına ilave edin.
  2. Serte yakın bir köpük elde edene kadar çırpmaya devam edin.
  3. Limon suyu, vanilya ve nişastayı ekledikten sonra çok kısa süreli çırparak karıştırın.
  4. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt ile kaplanmış bir fırın tepsisine mesafeli olacak şekilde 3 büyük top şeklinde koyun.
  5. Bezenin yayvan değil, yüksekçe olmasına özen gösterin.  
  6. Önceden 120 derecede ısıtılmış fırında 90 dakika pişirin ve piştikten sonra 30-40 dakika fırında bırakın.
  7. Soğuk krema ve sodayı, vanilya ile şekeri buzdolabında soğutulmuş bir kaba alarak 4-5 dakika süreyle bir mikser yardımıyla çırpın ve kullanıma kadar tekrar buzdolabında bekletin. 
  8. Fırında beklettiğiniz bezelerin üstünü kaşık ucu ile hafifçe vurarak kırın ve içlerini çok dikkatli bir şekilde bezeyi kırmamaya özen göstererek doğranmış kayısı ve üzüm ile doldurun.
  9. Doldurduğunuz bezelerin üzerine buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi kaşıkla doldurun.
  10. Son olarak pavlovaların üzerini kalan kayısı, ufak üzümler, taze nane, badem ve ayıkladığınız kayısı iç çekirdekleri ile süsleyerek çok bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Kayısılı Pavlova Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız yumurta beyazları mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Kıvamını anlamak için parmağınızı karışıma değdirin ve şeker kalmadığından emin olun.
  3. Yumurta beyaz ve sarısını dikkatli bir şekilde ayırın.
  4. Pavlovayı pişirdikten sonra, fırının kapağını aralayarak soğuması için bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo