Portakallı Crème Brûlée

Portakallı Crème Brûlée
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Crème Brûlée için

Malzemeler

  • Yarım vanilya çubuğu
  • 2.5 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 3/4 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
Portakallı Crème Brûlée

Nasıl Yapılır

Kremayı küçük bir sos tenceresine alın. Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ekleyin. Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın. Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın. Kremayı karıştırarak ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı küçük kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin. Servisten önce üzerlerine bolca esmer şeker serpip pürmüz ile yakın. Frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo