Güz Tatlısı

Güz Tatlısı
09 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 23 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güz Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 4 elma
  • 4 incir
  • 1 salkım üzüm
  • 1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı çikolatalı pasta süslemesi
Güz Tatlısı

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor.

Elmaların üst kısmını kapak şeklinde kesin. Çekirdekli kısımlarını temizleyip içini oyun. İncirleri dilimleyin. Üzümleri küçük parçalara kesin.

Elmaları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 bardak şekeri ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp içlerine antepfıstığı serpin. İncir ve üzümleri paylaştırın.

Yufkaları 20 santimlik karelere kesin. Kare yufkaların yarısının üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Kalan yufkaları karelerin üzerine çapraz şekilde yerleştirin. Sıvıyağ sürüp kalan şekeri serpiştirin.  

Hazırladığınız yufkaların ortalarına birer elma yerleştirin.  Yufkaların uçlarını üste kıvırıp elmaları paket gibi sarın.

Artan yufkaları incecik şeritler şeklinde kesin. Yufkaların üzerine gül şeklinde yerleştirin. Kalan yağ ile yumurta sarısını karıştırıp yufkaların üzerine  sürün. Pasta süsünü serpiştirin.  Hazırladığınız meyveli yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo