Erikli Crumble

Erikli Crumble
15 Temmuz 2024

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde tam bir kalp dostu ve sindirim sisteminin en büyük yardımcısı olan erik aynı zamanda alzheimer, göz sağlığı, diyet programlarının gözdesi olarak da tüketilmesi gereken şahane bir lezzet. İngiliz mutfağından dünyaya yayılan crumble ise, hem hafif, hem de pratik bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, Aydan Üstkanat’tan kaşık kaşık yiyeceğiniz erikli crumble tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan elmalı crumble, kayısı crumble ve armut crumble tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Erikli Crumble için

Malzemeler

  • 4-5 adet kırmızı erik
  • 1 kase frambuaz (Donmuş)
  • 1 kase mavi yemiş (Donmuş)
  • 2 adet mandalina veya yeşil limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı agave şurubu
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Hamur için

  • 75 g un
  • 40 g tereyağı (Soğuk)
  • 1 çay kaşığı agave şurubu veya şeker
  • 1/4 adet yumurta akı
  • 1/4 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı soğuk su 
Erikli Crumble

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını rendeleyip tüm hamur malzemelerini bir kaba alarak yoğurun ve derin dondurucuya alın.
  2. Eriklerin çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın. Bir kapta tüm meyveyi, agave şurubu ve mandalina kabuğunu karıştırın. Kaselere paylaştırın.
  3. Dondurucudan çıkan hamuru bekletmeden üzerine rendeleyin.
  4. Son olarak yulaf ezmesi de serpip üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  5. Soğuyunca çia pudingi veya krema ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo