Dolgulu Çıtır Armut

Dolgulu Çıtır Armut
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dolgulu Çıtır Armut için

Malzemeler

  • 4 Santa Maria

Hamuru için

  • 400 g un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 115 g tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Dolgusu için

  • 4 armut içi
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Dolgulu Çıtır Armut

Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alın ve pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Armutların kabuklarını soyup alt kısımlarını kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla içlerini çıkartıp bir kaseye alın. Çekirdeklerini temizleyin ve kalan için üzerine file badem, tarçın ve pekmezi ilave edip karıştırın. Armutlu harcı tereyağında 5-6 dakika kadar soteleyip armutların içine doldurun. Hamuru hafif unlanmış zeminde ince açıp uzun şeritler kesin. İçi dolgulu armutları hamur şeritleri ile sarıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlar kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo