Çilekli Kup

Çilekli Kup
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Kup için

Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 1 pasta tabanı (hazır kek)
  • 200 ml krema
  • 200 gr beyaz çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
Çilekli Kup

Nasıl Yapılır

Yarım kg çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine pudra şeker serpip el blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çekin. Pasta tabanını cam servis kasesinin genişliğine göre kesin. Ya da kenarları yüksek kalacak şekilde hiç kesmeden kupa yerleştirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Beyaz çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırın. Çikolata eridikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuyunca mikser yardımıyla çırpın. 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırpın ve beyaz çikolatalı kremaya ilave edip tekrar çırpın. Son olarak üzerine hazırladığınız çilek püresinin yarısını ilave edip tekrar çırpın. Kasenin kenarlarına dilimlenmiş çiekleri dizin. Üzerine kalan çilek püresini sürün. Antep fıstığının yarısını serpin. Hazırladığınız kremayı krema sıkma aparatı ile pürenin üzerine sıkın. Çilek dilimleri ve kalan antep fıstığı ile süsleyin. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo