Soyduğunuz patatesleri tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve havucu soyup rendeleyin. Patateslerle havuçları karıştırın ve bir kenarda bekletin. Yumurtaları derin bir kaba kırıp yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Tuz, kabartma tozu ve baharatlar ile ince kıydığınız dereotunu ilave edip karıştırın. Unu ve soğanlı karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek iyice harmanlayın.
Dikdörtgen (35x20 cm ebatında) bir fırın kabını zeytinyağıyla yağlayın. Hazırladığınız tuzlu keki kalıba aktarıp üzerini düzleştirin. Üzerine keten tohumu, susam ve çörekotu karışımı serpiştirin. Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında en az 40-45 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık hale gelince dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.