Raw Cheesecake

Raw Cheesecake
21 Eylül 2023

Hem meyveli, hem de lezzetli pişmeyen cheesecake tarifi şef Sedat Yaman’dan geliyor. Cheesecake'in üzerini sevdiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Daha fazlası için cheesecake tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Raw Cheesecake için

Malzemeler

  • 240 g yumurta sarısı
  • 250 g şeker
  • 1100 g krema
  • 800 g krem peynir
  • 20 g yaprak jelatin
  • 50 g vişne (Dondurulmuş)
  • 40 g böğürtlen (Dondurulmuş)
  • 30 g şeker

Alt taban için

  • 200 g kuru kayısı
  • 80 g kuru ananas
  • 90 g toz badem
Raw Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Alt taban için; kuru kayısı ve ananası robotta çektikten sonra toz bademi karıştırarak yedirin ve kalıba ince bir taban şeklinde serin.
  2. Raw cheesecake mus’u için kremayı bir kaba alarak mikserle çırpın ve buzdolabında bekletin. 
  3. Yumurta sarısı ve şekeri bir mikser aracılığıyla kabarttıktan sonra krem peyniri ve buzdolabındaki kremayı ilave edin. Yaprak jelatini ocakta eriterek mus’un içine ekleyin.
  4. Vişne ve böğürtleni küçük bir tencerede şekerle birlikte kaynatın ve robotta çekerek püre haline getirin.
  5. Mus’u alt tabanın üzerine, üstte 1 cm boşluk kalacak şekilde dökün. Musun kalan miktarını meyveli karışımla birlikte bir kaba alarak karıştırın.
  6. Sonrasında dalgalı bir şekilde dökerek kalıbı doldurun ve -18 derecede dondurun.
  7. Üzerini böğürtlen veya vişne ile süsleyerek soğuk servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo