Merengli Kek

Merengli Kek
18 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Merengli Kek için

Malzemeler

Kek için

  • 2 yumurta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1
  • 5 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1
  • 5 su bardağı kiraz çekirdeksiz

Mereng için

  • 2 yumurtanın beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3~4 damla limon suyu
  • Yarım çay kaşığı krem tartar
Merengli Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yağ, süt, vanilya, Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin ve karıştırın.

Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın. Üzerine kirazları dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın.

Mereng için, yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaba alıp limon suyu ve tuz ile kabarıncaya kadar çırpın. Krem tartar ilave edin. Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Karışımı krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kekin üzerine sıkın. Pürmüz ile yakıp servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo