Şehrazat Tatlısı
Kek için
Mereng için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yağ, süt, vanilya, Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin ve karıştırın.
Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın. Üzerine kirazları dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
Mereng için, yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaba alıp limon suyu ve tuz ile kabarıncaya kadar çırpın. Krem tartar ilave edin. Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Karışımı krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kekin üzerine sıkın. Pürmüz ile yakıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.