Kek için, yumurtaları bir kaba kırıp şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Rendelenmiş havuç, rendelenmiş portakal kabuğu, kaymak, cevizi ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Yağlanmış bir kalıba boşaltın. Isıtılmış 175 derece fırında pişirin. 40 dakika sonrasında keke bıçak ucunu batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse bir süre daha pişirmeye devam edin. Pişen keki fırından alıp soğutun. Muhallebi için, pirinç unu, buğday nişastası ve şekeri tencereye alın. Sütü azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Orta ateşte unun kokusu gidene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ateş üzerinden alıp muhallebiyi karıştırarak ılındırın. Keki enine ikiye kesin.İlk katın üzerine incecik bir kat muhallebi sürün. Diğer keki üzerine kapatıp kalan muhallebiyi kekin üzerine yayın. İri kare şeklinde dilimleyin. Her bir kare dilimin üzerine rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.