Cevizli Kek

Cevizli Kek
25 Eylül 2024

Başrolünde cevizin olduğu nefis bir kek tarifi ile karşınızdayız. Çok tatlı sevmeyenler için hafifliği ve lezzetiyle favoriniz olacak cevizli kek, çay sohbetlerinin en güzel eşlikçisidir. Yapımında un, süt, ceviz ve esmer şeker kullanılan bu tarifi, 40 dakika gibi bir sürede hazırlayabilirsiniz. Aroma katmak için limon ve portakal kabuklarını kullanmayı unutmayın. Malzemeleriniz hazırsa, cevizli kek nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim ve kolları sıvayalım.

1 Dilim Cevizli Kek Kaç Kalori?

  • Cevizli kekin bir dilimi, yaklaşık 220 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

İçinde ceviz olsun da ne olursa olsun diyenler için, cevizli irmik helvası ve incirli cevizli kek tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Cevizli Kek için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı ceviz
Cevizli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Bir kabın içerisine yumurta ve esmer şekeri ekleyip karıştırın. Şeker eriyinceye kadar bu işleme devam edin.
  2. Ardından oda sıcaklığında bekletilmiş ve yumuşamış tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
  3. Malzemeler krema kıvamını aldığında limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edip çırpın.
  4. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek malzemelere ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın.
  5. Ceviz içlerini iri parçalar olacak şekilde kırın ve unlayarak kek harcına ilave edin.
  6. Tahta kaşık ile harcı karıştırdıktan sonra kek kalıbına yağlayın ve unlayın.
  7. Kek harcını kalıba döktükten sonra orta kısmına büyük parçalı cevizleri ekleyin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kekinizi 35-40 dakika kadar pişirin.
  9. Kek piştiğinde kalıbı ters çevirip keki çıkartın ve soğuması için bekleyin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Ceviz içlerini mutlaka unlayın. Bu sayede pişme esnasında yanmalarını önleyebilirsiniz.
  • Tereyağını oda sıcaklığında bekleterek harcın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz.
  • Dilerseniz, limon kabuğu yerine portakal kabuğu da kullanabilirsiniz.
  • Aroma katmak için tarçın ve toz zencefil ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo