Avokadolu Dondurma

Avokadolu Dondurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Avokadolu Dondurma için

Malzemeler

  • 220 g pirinç malt şurubu
  • 400 ml Hindistan cevizi kreması
  • 2 avokado
  • 1 lime suyu
    Hindistan cevizi-kakao krakon için
  • 60 g fındık (Parçalanmış)
  • 40 g Hindistan cevizi rendesi
  • 30 g pirinç malt şurubu
  • 20 g kakao çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı erimiş Hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı kakao tozu
  • Bir tutam deniz tuzu
Avokadolu Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Pirinç maltı ve Hindistan cevizi kremasını sos tenceresinde ısıtıp iyice özdeşleştirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Avokado ve lime suyunu blender’da çekin ve krema karışımı ile birleştirip çırpın. Yayvan bir kaba boşaltın ve derin dondurucuda arada bir karıştırarak iyice dondurun.
  2. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Krokan için gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede biraz deniz tuzu ile karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine yayın. Üzerleri kızarana kadar arada karıştırarak 10-12 dakika fırınlayın. Fırından alın ve soğuduktan sonra küçük parçalara kırın. Dondurmayı servis kuplarına paylaştırın ve üzerine krokan parçalarını serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo