Sade Marzipan

Sade Marzipan
11 Mart 2024

Özellikle Fransa ve İtalya'da oldukça yaygın olan marzipan, temelinde yumurta akı, pudra şekeri ve badem tozundan oluşmaktadır. Kullanım alanı oldukça geniştir. Pasta ve kurabiyelerin içinde kullanılabilir ya da tek başına tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Marzipan ile yapılan lezzetler için çikolata kaplı marzipan ve kalp marzipan tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Sade Marzipan için

Malzemeler

  • 180 gr toz badem 
  • 220 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı badem esansı (opsiyonel)
  • 1 adet yumurta akı 
Sade Marzipan

Nasıl Yapılır

  1. Badem unu ve pudra şekerini bir kapta harmanlayın. Blenderdan geçirin ve elek ile eleyin. 
  2. Hazırladığınız karışıma badem esansı ve yumurta akını ekleyerek yoğurun, hamur haline getirin.
  3. Elde ettiğiniz hamura dilediğiniz şekli vererek servis tabağına alın. Afiyet olsun. 

Marzipan Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Eğer acıbademin acı tadından hoşlanmıyorsanız, badem esansı eklemeyebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo