Pişmaniye

Pişmaniye
08 Temmuz 2024

Pişmaniye, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle İzmit mutfağıyla özdeşleşen pişmaniye, su ve şeker karışımından oluşur. Pişmaniyenin kıvamını tutturmak için, elde edilen macunu sürekli çekmek gerekir. Malzemeler hazırsa, İzmit usulü pişmaniye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pişmaniye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 kase un
  • Limon tuzu
  • Buz kalıpları

Üzeri için:

  • Antep fıstığı
Pişmaniye

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle şeker ve suyu tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırın.
  2. Başka bir tavaya 2 kase unu alın ve kavurun.
  3. Şerbet kaynamaya başladığında, bir tatlı kaşığı alın ve soğuk suya damlatın. Eğer macun kıvamına geliyorsa, şerbetin kıvamı olmuş demektir. 
  4. Şerbeti ocaktan alınca üzerine limon tuzu ekleyin. Geniş bir tepsiyi, buz kalıplarının üzerine yerleştirin. 
  5. Tepsiyi tereyağı ile yağladıktan sonra şerbeti tepsiye alarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
  6. Başka bir tepsiye kavrulmuş unu dökün. Macunu üzerine alın ve elinizle halka şekli verin.
  7. Una bulanan macunu, 8 şekli verip üst üste çekin ve katlayın. 
  8. Pişmaniye kıvamını aldığında, üzerine antep fıstığı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo