Kavala Tatlısı

Kavala Tatlısı
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kavala Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 g eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 damla limon suyunda eritilmiş
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

İç malzemesi için

  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta akı
  • 4 çay kaşığı toz tarçın
Kavala Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şurup için şeker ve suyu orta boy bir tencerede orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Hamur için ılık margarini derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yumurtayı ekleyin. Bir yemek kaşığının içine koyduğunuz karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın ve karışıma ilave edin. Son olarak unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında yoğrulmuş hamurdan oklava ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın.
  3. İç malzemeleri bir kabın içinde çatalla ezerek karıştırın. Sonra da bu cevizli iç malzemeyi yine çatalla hamurun her tarafına sürerek dağıtın. Hamurun uzun kenarından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla 1-1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo