Şurup için şeker ve suyu orta boy bir
tencerede orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Limon suyunu
ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamur için ılık margarini derin bir
karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yumurtayı ekleyin. Bir yemek
kaşığının içine koyduğunuz karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın ve
karışıma ilave edin. Son olarak unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak
memesi kıvamında yoğrulmuş hamurdan oklava ile yarım santim kalınlığında
dikdörtgen şeklinde bir hamur açın.
İç malzemeleri bir kabın içinde çatalla
ezerek karıştırın. Sonra da bu cevizli iç malzemeyi yine çatalla hamurun her
tarafına sürerek dağıtın. Hamurun uzun kenarından başlayarak sıkıca rulo
şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla 1-1.5 cm kalınlığında dilimleyin.
Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından
çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice
çektikten sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.