Hamuru hazırlamak için yoğurt, tereyağ,
sıvı yağ, şeker, irmik, kabartma tozu ve incecik çekilmiş ceviz içini
derin bir kaba koyun. Bir elinizle yoğurmaya başlayın, bir taraftan da unu
azar azar ekleyin. Elinize yapışmayan, kulak memesinden daha yumuşak bir
hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan portakal
büyüklüğünde bir parça ayırın ve kakao ekleyip tekrar yoğurun.
Ayırdığınız beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,
avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Kakaolu
hamurdan daha küçük parçalar koparıp yuvarlayarak diğer hamurların
üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız tatlıları fırın
tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
30-35 dakika kadar pişirin.
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri
küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya
başlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak
şurubu soğumuş olan tatlıların üzerine gezdirin ve şurubu çekmelerini
bekledikten sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.