Çikolatalı lokma tabanları için, krem peynir ve tereyağını bir sos tenceresine alın. Tereyağı hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Bitter çikolata, toz şeker ve keten tohumu ezmesini ilave edin. 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Krem peynirli karışıma un ve tuzu ilave edip bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Toparlanan hamurdan 24 küçük beze kopartıp elinizle yuvarlayın. Her bir yuvarlağı küçük tart kalıplarınızın tabanlarına elinizle bastırarak yayın.
Tabanların üzerlerine çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Portakallı dolgu için toz şeker ve mısır nişastasını bir sos tenceresinde harmanlayın. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırmaya devam ederek göz göz oluncaya kadar pişirin. Altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin. Yumurtayı bir kasede çırpın. Sütlü karışımdan bir kepçe kadar alarak çırptığınız yumurtayı ılındırın ve sütlü karışıma ilave edin. Küçük parçalara böldüğünüz çikolata, rendelenmiş portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Dolguyu bir kaseye alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen dolguyu buzdolabından alın. Kremayı ilave edip karıştırın. Dolguyu soğuyan tartların üzerlerine paylaştırın. Üzerlerine kakao serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.