Nussecken (Fındık Köşeleri)

Nussecken (Fındık Köşeleri)
09 Haziran 2023

Ana malzemesi fındık olan nussecken, Alman mutfağına özgü bir tatlıdır. Atıştırmalık olarak bu tatlı, vücuda enerji vermesiyle de bilinir. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. İsteğe göre çikolata sosuna batırılarak servis edilir. Özellikle Almanya'da yılbaşı zamanlarının vazgeçilmezidir. Peki, evde nussecken nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Alman usulü nussecken tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı ülkelerin tatlılarını sevenler için; İtalyan mutfağından zabaglione, panna cotta ve mastik sponge tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Nussecken (Fındık Köşeleri) için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta

Fındıklı karışım için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı fındık
  • 2 paket vanilin
  • 4-5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Nussecken (Fındık Köşeleri)

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için; Bir kasenin içine un dışındaki hamur malzemelerini ekleyin.
  2. Malzemeleri yoğurduktan sonra azar azar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
  3. Hamur yumuşadığında fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru tepsiye bastırarak açın.
  4. Hamur tepside beklerken fındıklı sos yapmaya başlayabilirsiniz.
  5. Fındıklı karışım için; Bir tencereye ile olarak yağı alın ve eritin.
  6. Yağ erimeye başladığında şekeri ekleyin ve fokurdayana kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.
  7. Fındıkları rondodan çekerek toz haline getirin. Şekerin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  8. Ardından 2 su bardağı toz fındığı ekleyerek biraz daha karıştırın.
  9. Kalan 2 bardak toz fındığı da ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  10. Hamurun üzerine bir miktar bal döküp yayın. Ardından fındıklı karışımı da hamurun üzerine ekleyin.
  11. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
  12. Ardından pişen hamuru fırından çıkartın ve üçgen dilimler halinde kesin.
  13. Hazırladığınız nussecken tatlısını, çikolatalı sosa batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Nussecken Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Üçgen şekli vermek için, önce hamuru kare şeklinde dilimleyin.
  2. Kare dilimlerini çapraz bir şekilde ikiye bölün. Böylece üçgen şeklini verebilirsiniz.
  3. Tarifte kullanacağınız fındıkların toz halinde olmasına özen gösterin.
  4. Çikolata sosu yerine, sürülebilir krem çikolata da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Yummy YORUM 04 Mayıs 2023, 22:48
Yaptım çok lezzetli oldu ama 4 su bardağı yerine 2 su bardağı fındık kullandım. Buna rağmen fındıklı karışımı çok yoğun oldu ben de 80 grom çikolatayı ile yarım bardak sütte eritip kattım.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo