Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14454 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1308 Tarif
Diyet
4409 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2376 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5552 Tarif
Salata ve Meze
1340 Tarif
Sos
474 Tarif
Tatlı
9070 Tarif
Yöresel
2004 Tarif
Popüler Tarifler
Tavuklu Sandviç
Özel Soslu Hindi
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Pelte
Pelte
Çok sevdim
03 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Baghrir Tarifi
Bohça Böreği
Düdüklüde Kek Tarifi
Patates Tarator
Kahvaltılık Çörek
Semsek Tarifi
Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Yoğurtla Mı, Salatayla Mı, Çorbayla Mı?
Dolma Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
Poğaça Sütle Mi Yoğurtla Mı Yumuşak Olur?
İçli Köfte Yapmanın 5 Bilinmeyen Püf Noktası
Evde Mantar Pişirmeden Önce Bilinmesi Gereken 5 İpucu
Sebzeli Krep Yapmanın 7 Lezzet Sırrı
Pelte için
Malzemeler
1,5 bardak süt
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Ceviz içi ya da hindistan cevizi ile süslenebilir
Pelte
Nasıl Yapılır
Öncelikle derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ekleyerek ocağı açın.
Malzemeler pişene kadar karıştırın.
Tatlının kıvamı koyulaşmaya başladığında ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
Soğuması için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Soğuyan tatlıların üzerine ceviz veya hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Tatlı Tarifleri
Sizden Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Tarifleri
55 Dakika
Creme Brüle
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Churros
didar_yanar
Tatlı Tarifleri
40 Dakika
Mozaik Pasta (Lotus Kremalı)
Nezamanyiycezzz
Tatlı Tarifleri
50 Dakika
Matcha Çaylı Ve Yaseminli Sütlaç
Promedia
Tatlı Tarifleri
15 Dakika
Dağ Kekikli Muhallebi
Cagri1498
Tatlı Tarifleri
80 Dakika
Karpatka
doğuchef
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.