Panna Cotta
14 Temmuz 2021

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli İtalyan Tatlısı 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Panna Cotta için

Malzemeler

  • 400 ml süt 
  • 400 ml krema
  • 170 gr toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 6 yaprak jelatin
Panna Cotta

Nasıl Yapılır

  1. Jelatinleri uygun bir kabın içerisine alarak üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin.
  2. Süt, krema ve şekeri tencerede karıştırın. Vanilya çubuğunu ikiye ayırarak tohumlarını çıkarın.
  3. Süt, krema ve şeker karışımına vanilya tohumları ve çubuğunu ekleyerek kaynama noktasına kadar ısıtın.
  4. Daha sonra ocaktan alın ve vanilya çubuğunu çıkarın. İçerisine yumuşayan jelatinleri çırpıcı ile karıştırarak ilave edin.
  5. Jelatinlerin eşit şekilde çözülüp dağıldığından emin olun. Hazırladığınız karışımı servis kaplarına aktarın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun..
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo