Keşkül
27 Mayıs 2023

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sütlü tatlımız. Toz badem, pirinç unu, şeker ile sütün buluşması. Sevenleri çok. Denemek isteyenler için tarifini buraya bırakalım. 😇 Paylaşımlarımıza beğeni ve yorumlarınızı esirgemeyin.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Keşkül için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu (yada 2 çorba kaşığı nişasta)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı toz badem

Üzeri için;

  • Toz fıstık, badem 
Keşkül

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Tüm malzemeler harmanlanır ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Servis kaplarına aktarılan muhallebi toz fıstık ve/veya badem ile süslenir. Afiyetle ❤️
  3. 🧐 Bu ölçülerde orta boy kupta altı adet çıktı.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo