Karamelli Sütlü Tatlı

Karamelli Sütlü Tatlı
07 Şubat 2021

Hafif sütlü tatlılardan biri olan karamel severlerin bayılacağı bir tarif! Özellikle çocuklar bayılıyor, mutlaka denemelisiniz!

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Karamelli Sütlü Tatlı için

Malzemeler

  • 800 ml (4 su bardağı) süt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yumurta sarısı
  • 170 gr (1 su bardağı+ 3 yemek kaşığı) toz şeker
  • 1 paket krema

Üzeri için:

  • 1-2 paket petibör bisküvi

Krem şanti için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Karamelli Sütlü Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Bir kapta süt, un, nişasta ve yumurtayı çırpın. Kenarda bekletin.
  2. Bir tencereye şekeri dökün, kısık ateşte karamel rengi alana kadar kaşık değdirmeden eritin.
  3. Kıvam alınca içerisine kremayı ilave edin. Şeker sertleşecektir fakat, ardından eriyecektir telaşlanmayın. :)
  4. Karamel hafif kaynadıktan sonra önceden hazırladığımız karışımı içerisine ilave edin ve dibi tutmaması için devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ister borcama, ister kuplara pay edin ve soğumaya bırakın.
  5. Petibör bisküvileri rondodan geçirin. Soğuyan tatlının üzerine yayın.
  6. Ayrı bir kapta süt, krem şanti ve fıstık ezmesini çırpın. Sıkma torbasına boşaltıp tatlının üzerini süsleyin. (Bu kısmı krem şanti sevmeyenler dikkate almayabilir :) 
  7. Soğuyup dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 👩🏼‍🍳
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo