Harire
10 Mayıs 2021

Mardin yöresine ait bir tatlıdır. Hem hafif, hem besleyici olduğundan her saat için şık bir ikramlık olur. Kuplar ya da bardaklarınızda servis edebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Harire için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pekmez
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı iri ufalanmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Harire

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak un ve şekeri tencerede karıştırıyoruz. Daha sonra pekmezi ilave ediyoruz.
  2. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz.
  3. Fokurdayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Fokurdadığında tarçın ve cevizi döküyoruz.
  4. 1-2 defa daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Servis yapacağınız kuplara/bardaklara döküyoruz. Soğuduğunda buzdolabına koyarak 1-1,5 saat dolapta bekletiyoruz.
  5. Not: Tercihe göre üzerine hindistan cevizi ile  ya da alt kısmına bisküvi koyarak da servis edebilirsiniz.  
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo