İddia ediyorum bir kere yapınca favoriniz olacak bir tatlı tarifimiz var. Yılbaşı menüsü yada davet sofrasına girebilecek bir tatlı arıyorsanız işte buldunuz.
👩🍳Krema ve vanilya bir tavada ısıtılır (kaynatılmaz) . Isınan krema beyaz çikolataya dökülür ve karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır.
Peynir ve şeker çırpma teliyle karıştırılır, pürüzsüz hale getirilir. Sırasıyla yumurta beyazı eklenir, kremalı karışım, tuz ve nişasta eklenerek karıştırılır.
Karışım pişirme kabına dökülür. Tepsinin içine sıcak su koyulur. 150 derecede 40-45 dakika pişirilir.
En az 5 saat buzdolabında bekletilir.
Üzerine kahve serpilir. Afiyetle ❤️
🧐 Üstü hafif kızardığı için görsel açıdan ben ters çevirdim, beyaz ise gerek yok.
🧐 Kelepçeli kalıpta daha rahat olacaktır. Kalıp enine ve boyuna büyük olmamalıdır boton kalıp ebatında yada 20 cm çapında yuvarlak kalıp uygun olacaktır.
Kahve çok yakışıyor.
🧐 Sütlü yada bitter çikolata ile de yapılabilir.
🧐 Üzerine ekşimtırak meyve sosu ile de çok keyifli olur.
Teşekkür ederiz.