Karalahana Dolması

Karalahana Dolması
13 Şubat 2021

Seveceğiniz lezzetli karalahana dolması tarifi.👌😍

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karalahana Dolması için

Malzemeler

  • 1 bağ karahana
  • Yarım paket karbonat
  • 2 su bardağı pirinç
  • 10 yaprak taze reyhan
  • Yarım demet dereotu
  • 2 tane orta boy kırmızı soğan
  • Zeytinyağı
  • Baharatlar: Kuru fesleğen, karabiber, sumak, zerdeçal, zencefil, nane, kırmızı acı toz biber, tuz (istediğiniz miktarda baharatlarla tatlandırabilirsiniz, bunların dışında sevdiğiniz başka baharat çeşitlerini de kullanılabilirsiniz.)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 çay bardağı sıcak su
Karalahana Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Karahalanalar kaynayan suyun içine koyulur. Üzerine karbonat atılarak(karalananın daha yeşil olması için) 3-4 dakika pişirilir. Pişen karalahanalar soğuk suda bekletilir.
  2. İç malzeme için: Tencereye zeytinyağı koyulur. Biraz kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
  3. Rengi pembeleşinceye kadar  ara ara karıştırılır. Pirinç koyulur ve karıştırmaya devam edilir. Baharatlar koyulur.
  4. Tencerenin altı kapatılır. İnce ince doğranmış reyhan otu ve dereotu koyulur (sonradan koyma sebebi canlılığını kaybetmemesi için).
  5. Soğuyan karalahanadan bir yaprak alınır sapı ayrılır ve  iç malzemesi yaprağın ortasına  koyularak sarma işlemi yapılır.
  6. Diğer yapraklarda da aynı işlem uygulanır. Sarma işlemi bitince ayrılan sap kısımları da tencereye koyulur.  
  7. Tencereye koyduğumuz  sarmaların üzeri için: Bir tabağın içine salça ve sıcak su  koyulur. Salça ezilene kadar karıştırılır. Sarmanın üzerine dökülür.
  8. Sarmanın üzerine biraz tuz ve zeytinyağı gezdirilir. Üzerine tabak koyularak (yapraklar dağılmaması için) kapağı kapatılır ve  ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır. 
  9. Sıcak servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo