İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14289 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1292 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5329 Tarif
Salata ve Meze
1306 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8929 Tarif
Yöresel
1990 Tarif
Popüler Tarifler
Midye Tava
Kuşbaşı Etli Pide
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
İçli Köfte
İçli Köfte
mert can burgu
28 Ekim 2021
İster haşlayın, ister kızartın, 12 adet içli köfte tarifi..
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Frambuazlı yoğurt tatlısı
Vejetaryen mantı
Halep sarma
Patatesli rulo et
Istanbul-Style Wet Burger
Deniz Tarağı
Lor Peyniri Saklama Yöntemleri
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Türkiye'nin En Popüler Sokak Lezzetleri Açıklandı!
Kahve Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?
Taze Sıkılmış Meyve Suyunu Saklamanın En İyi Yolu
Bayram Sabahına Renk Katacak Farklı Kahvaltılık Önerileri
İçli Köfte için
Malzemeler
Hamuru için:
1.5 su bardağı köftelik bulgur
1.5 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı un
Çeyrek su bardağı irmik
Tuz
İç malzemesi için:
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek paket margarin
Pul biber, tuz, karabiber, kekik
İçli Köfte
Nasıl Yapılır
Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp iyice yoğuralım.
Cevizden biraz büyük parçalar koparalım parmağınızla oyup iç malzemeden bir miktar ekleyip ağzını kapatalım.
İçli köftelerimiz hazır.
İster derin bir tencerede bol yağda kızartarak, isterseniz de yine derin bir tencerede bolca su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
(Haşlamada: Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.)
Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Yöresel Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.