İçli Köfte
28 Ekim 2021

İster haşlayın, ister kızartın, 12 adet içli köfte tarifi..

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
İçli Köfte için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı irmik
  • Tuz

İç malzemesi için:

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek paket margarin
  • Pul biber, tuz, karabiber, kekik
İçli Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
  2. Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
  3. Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  4. Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
  5. Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp iyice yoğuralım.
  6. Cevizden biraz büyük parçalar koparalım parmağınızla oyup iç malzemeden bir miktar ekleyip ağzını kapatalım.
  7. İçli köftelerimiz hazır.
  8. İster derin bir tencerede bol yağda kızartarak, isterseniz de yine derin bir tencerede bolca su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
  9. (Haşlamada: Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.)
  10. Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo