Ezogelin Pilavı
25 Ağustos 2024

Bulgur, pirinç ve şehriye sadece çorbada mı bir araya gelir? Siz bir de pilavını deneyin. Tek başına yeterince vitamin barındıran ve doyurucu olan bu pilav baş tacınız olabilir. 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ezogelin Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4,5 su bardağı su (et sulu daha güzel olur)
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
Ezogelin Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alınır. Arpa şehriyeler rengi dönene kadar kavrulur.
  2. Bulgur ve pirinç ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur. İnce doğranmış biberler,  domates ve defne yaprağı ilave edilip karıştırılır.  
  3. Su, tuz eklenir. Su iyice kaynayınca altı kısılır ve kısık ateşte pişirilir.
  4. Servis ederken üzerine maydanoz serpilir. Defne yaprağını çıkarmayı unutmayın. ❤️ Afiyetle. ❤️
  5. 🧐 Su miktarı kullandığınız ürüne göre değişir. Pirince ve bulgura normalde koyduğumuz su ölçüsünü hesaplayarak koyabilirsiniz.
  6. 🧐 Pişirirken dolaba attığım peynir suyundan bir miktar ekledim, şart değil.
  7. 🧐 Et suyu daha da lezzetli yapacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo