Bugüne kadar yaptığım pilavlar içinde en sevdiklerimizden olur kendisi. Oldukça lezzetli, her sofraya ve misafire uygun, tabakta pirinç tanesi bıraktırmayacak bir pilav. Kaydedin deneyin, benden söylemesi 😉
Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızartılır. (Tavada tereyağında döndürerek kızartınca daha lezzetli olur)
Kuru üzüm suda bekletilir ve süzülür. Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağında pirinçler ve fıstıklar kavrulur. Kuru üzüm ve tuz eklenir.
Kızartılan köfteler de tencereye alınır. Su ilave edilerek şöyle bir karıştırılır ve pişmeye bırakılır. İstenilen bir kalıba aktarılıp ters çevrilerek servis edilir.
🧐Kalıba aktarmadan da servis edilebilir fakat kalıba aktarmak görsellik katacaktır.
🧐 İstenirse kızartılan köfteler den bir miktar ayrılıp servis ederken pilavın üstüne veya yanına koyulabilir.
Teşekkür ederiz.