Bazlamada Yumurta
18 Nisan 2024

Kahvaltıya yaklaşanların göz bebeklerini büyüten, iştahlarını kabartan her şey dahil bir kahvaltı önerisi geliyor.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bazlamada Yumurta için

Malzemeler

  • 4 adet bazlama (tarif sayfada mevcut)
  • 5-6 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase julyen doğranmış sucuk
  • 1 kase julyen doğranmış sosis
  • 4 adet yumurta

Üzerine:

  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
Bazlamada Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı eritilir, sucuk ve sosis julyen doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. (Ben kuymak için kullandığım peyniri kullandım. Eriyen tür olması yeterli)
  2. Bazlamalar hafif içten kesilir ve tabanı kalacak şekilde içi çıkartılır. Eritilmiş tereyağı sürülür. Zemini peynir ile kaplanır.
  3. Kenarlarına sucuk ve sosisler yerleştirilir. Ortasına bir adet yumurta kırılır. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. (Fırına göre süre değişebilir.)
  4. Yumurtanın sarısı akışkan olması istenirse kontrol edilmelidir. Fırından alındığında kenarlarına tereyağı sürülür. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo