Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye

Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye
21 Şubat 2023

Okuyucumuz @glutensizbiblog'dan hem düşük kalorili, hem de oldukça lezzetli bir tarifimiz var. Çay saatlerinde sunabileceğiniz glutensiz kurabiye, ortalama 30 dakika içerisine sofralardaki yerini alır. İsteğe göre çörek otu ve susam ile tatlandırılabilir. Listedeki malzemelere göz attıysanız, glutensiz tuzlu kurabiye yapımına başlayabiliriz.

Pastane usulü tuzlu kurabiye tarifini denemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı glütensiz un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2-3 çay kaşığı çörek otu
Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağı, krema kıvamı alana kadar mikserle çırpılır.
  2. İçine un ve tuz eklenerek elle yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilince içine çörek otu eklenir ve biraz daha yoğurulur.
  3. Pürüzsüz, ele yapışmayan bir hamur olduğunda merdaneyle ne kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açılır. İster bardakla isterseniz de kurabiye kalıplarıyla kesilir. 
  4. Şekil verilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ara ara kontrol edilerek yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo